×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

بحرانی تر شدن وضعیت ریزگردها با سدسازی های ترکیه !

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه اینکه کنترل و مدیریت ریزگردهای داخلی و خارجی به تنهایی از عهده سازمان حفاظت محیط زیست خارج است، گفت: سدسازی های ترکیه وضعیت ریزگردها را بحرانی و جدی تر می کند.

علی ابراهیمی در رابطه با اظهارات سازمان حفاظت محیط زیست در مورد ریزگردهای داخلی و خارجی و همچنین برنامه ریزی برای مهار و کنترل ریزگردهای با منشا داخلی، گفت: عراق و سوریه به دلیل مشکلات امنیتی و جنگ به هیچ عنوان منابع اعتباری خود را در این راستا هزینه نمی کنند و ایران نیز به دلیل مشکلات اقتصادی بودجه و منابع لازم را در اختیار ندارد تا بتواند نسبت به مهار و کنترل ریزگردها در این کشورها اقدام کند بنابراین مهار ریزگردهای خارجی بسیار سخت و مشکل است.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: عمده وزش بادهای کشور از جنوب غرب به شمال غرب است بنابراین ریزگردها آسیب های چندانی را متوجه کشورهای عراق و سوریه نمی کند بلکه این آسیب ها متوجه ایران می شود.
وی شیوع ریزگردها را نتیجه خشکی تالاب ها، عدم رعایت حقابه تالاب ها و سدسازی های داخلی و خارجی بدون رعایت ضوابط زیستی محیطی دانست و گفت: متاسفانه سدسازی های ترکیه به خشکی تالاب های کشور و همچنین شیوع ریزگردها دامن زده است و در واقع  سدسازی های ترکیه وضعیت ریزگردها را بحرانی و جدی تر می کند.

وی با انتقاد اینکه سدسازی های ترکیه تشدید کننده کانون ریزگردهای عراق است، گفت: سدسازی های گسترده کشور ترکیه بر روی دجله و فرات خشکی تالاب های ایران، سوریه و عراق را به دنبال داشته و چنانچه سد ایلیسو به بهره برداری برسد منجر به تخریب محیط زیست ایران، عراق و سوریه می شود و تمامی مناطق کشور تحت تاثیر ریزگردها خواهند بود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه ساخت سد ایلیسو در تضاد با حقوق بین الملل است، گفت: بخش عمده ای از آب های مرزی تامین کننده آب کارون و هورالعظیم از کوه های ترکیه سرچشمه می گیرد و در این رابطه نیاز است دستگاه دیپلماسی برای مهار و کنترل ریزگردهای خارجی به گونه ای گام بردارد که بتواند کشور ترکیه را وارد به همکاری برای کنترل ریزگردهای خارجی و پرهیز از سدسازی ها کند زیرا این کشور با ایجاد سدسازهای غیرکارشناسانه بر روی دجله و فرات در بروز  ریزگردها نقش اساسی دارد.
ابراهیمی با انتقاد از اینکه در جهت کنترل منشاء ریزگردهای خارجی در زمان مناسب اقدام نکردیم، تصریح کرد: کنترل و مدیریت ریزگردها بسیار مشکل بوده و بیابان هایی که در گذشته نیز مالچ پاشی شده بود به علت برگزاری مانورها، جنگ و عدم ترمیم از بین رفته ضمن آنکه مالچ ماده شیمیایی ناپایدار است؛ البته مالچ پاشی قبل از انقلاب در بیابان های عراق جزو برنامه های کاری بوده اما متاسفانه این اقدام رها شد از این رو پیامدهای جدی زیست محیطی زیادی را برای کشور به همراه داشت.
نماینده مردم شازند در مجلس دهم، با یادآوری اینکه کنترل و مدیریت ریزگردهای داخلی و خارجی به تنهایی از عهده سازمان حفاظت محیط زیست خارج است، گفت: وزارت نیرو، امور خارجه، نفت و جهاد کشاورزی باید همکاری موثر و مناسبی را با سازمان حفاظت محیط زیست برای کنترل ریزگردها داشته باشند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه عدم مدیریت و کنترل ریزگردها افزایش مهاجرت ها و حاشیه نشینی را به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: ریزگردها جمعیت استان های درگیر را تحت تاثیر قرار خواهد داد و میل به زندگی را در آنها کاهش می دهد بنابراین به صورت جدی می طلبد با دیپلماسی قوی از سدسازی های کشور ترکیه جلوگیری، حقابه تالاب ها را پیگیری و همچنین نسبت به احیای تالاب ها نیز اقدام کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.