×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

انصراف از تحصیل در مقطع دکتری به دلیل افزایش نجومی!

یکی از پر متقاضی‌ترین مراکز آموزشی کشور، دانشگاه آزاد است، که هر ساله از بین داوطلبان مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد، برای تحصیل در این دانشگاه، پذیرفته‌شدگان با آزمون یا بدون آزمون باید شهریه تعیین شده را پرداخت کنند تا امکان تحصیل در این دانشگاه را داشته باشند چرا که تحصیل در دانشگاه‌های شهریه پرداز اعم از دانشگاه آزاد مستلزم پرداخت شهریه است که شامل شهریه ثابت و شهریه متغیر می‌شود، شهریه ثابت بر اساس نیمسال ورودی هر دانشجو تعیین می‌شود، اما شهریه متغیر با توجه به تعداد واحدهای اخذ شده توسط دانشجو تعیین می‌شود و در طول دوره تحصیل دانشجو افزایش پیدا می‌کند؛ حال دانشجویان مقطع دکتری با ثبت پویشی از افزایش بی‌ضابطه شهریه دانشگاه گلایه کردند.

 

این دانشجویان می‌گویند افزایش شهریه به صورت نامتعارف انجام می‌شود و خواستار نظارت بر شهریه‌های این دانشگاه، اصلاح قوانین آن و  «رسیدگی به افزایش بی‌ضابطه شهریه دکتری» هستند.

این کاربران در پویش خود آورده‌اند:

«شهریه دکترا شده ۴۲ میلیون تومان در هر ترم و ارشد ۱۳ میلیون تومان در دانشگاه آزاد اسلامی ، حالا دانشجویان ارشد و دکترا با هم در یک کلاس ۳۰ تا ۴۰ نفری هستند. اگر ما دانشجوی دکترا هستیم درس‌های دانشجویان ارشد را باید بخوانیم برای چه باید هزینه دکترا بدهیم؟ اگر اینطوری نیست پس چرا هر دو را با هم در یک کلاس می نشانند یعنی سطح کلاس در حد ارشد است؟! خب از ما هم شهریه ارشد بگیرند.

قرار بود از ترم اول به دانشجویان دکترا کلاس برای تدریس بدهند که آن هم عملی نشده، گفتند ما تخفیف نمی‌دهیم ولی کار دانشجویی می‌دهیم که از شهریه تان کم شود که عملی نشد.»

 

سردبیر این پویش در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس گفت: این اتفاق برای همسر بنده اتفاق افتاده و در دانشگاه آزاد دکتری قبول شده و نکته‌ای که وجود دارد این است که شهریه‌ها را  بسیار بالا برده‌اند و ۴۲ میلیون تومان را ما به عنوان شهریه پرداخت می‌کنیم. در رشته کامپیوتر شهریه این قیمت است و در رشته‌های دیگر نیز تفاوت چندانی را شاهد نیستیم. دانشجوی دکتری که می‌خواهد تحصیل کند و به کشور خود خدمت کند، با این وضع شهریه نمی‌تواند ادامه دهد و بخاطر شرایط مالی باید از تحصیل جا بماند.

وی افزود:‌ درباره موضوع تخفیف شهریه که قرار بود، اعمال شود و ما از مسؤولان دانشگاه پیگیری کردیم جوابشان این بود که فعلا حرفش است و عملی نشده است.

فارس موضوع را از دانشجویان دیگری که با این افزایش شهریه هستند، پیگیری کرد.

زینب عراقی دانشجوی دیگری گفت: بنده و همسرم هر دو در یک رشته درس می‌خوانیم، هزینه برای من همسرم ۳۳۶ میلیون می‌شود. با این اوضاع اقتصادی واقعا درس خواندن سخت شده است و این اوضاع  برای افرادی که به علاقه‌مند به تحصیل‌اند، سخت است. باید چقدر کار کنیم که این مبلغ را به عنوان شهریه پرداخت کنیم؟ این موضوع یک ناعدالتی اجتماعی است که باید رفع شود.

* انصراف از تحصیل بخاطر شهریه نجومی 

دانشجوی دیگری نیز اشاره کرد:‌ واقعا متاسفم، بنده آزمون جامع را هم دادم و با هزار مشقت در طی ۴ ترم اول شهریه رو جور کردم، ولی به دلیل شهریه ۴۰ میلیون تومانی ترجیح دادم دیگر ادامه تحصیل ندهم و تمام وقت هزینه از خانواده زدن‌هایمان پوچ و بی فایده شد. وقتی یک جوان می‌خواهد ادامه تحصیل دهد برای چه باید با غولی با عنوان شهریه بالا مواجه شود؟

علی رهبری درباره شهریه ناعادلانه گفت:‌ واقعا جای بسی تاسف است، باید هزینه‌های آموزش را پایین بیاورند. اما آنقدر به اوج میبرند که با این اوضاع تورم همه از درس خواندن کناره گیری کنند. بعد می‌گویند ژاپن کشور پیشرفته‌ای است. با این اوضاع تورم مردم نانی برای خوردن ندارند، چه کسی ترمی ۴۰ تومان می‌تواند برای شهریه و تحصیل دهد؟

فاطمه عباسی نیز دانشجوی ترم ۳ دکتری در دانشگاه آزاد در واحد تهران جنوب است، گفت: من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل می‌کنم و یک‌سری دروس اصلا نیاز به گذراندن پیش‌نیاز ندارد ولی برای اینکه شهریه بگیرند و بخواهند ترم را ادامه‌دار کنند و این باعث شده است تا  ۸ میلیلون افزایش شهریه را داشته باشیم.

پریسا قاسمی دانشجوی دیگری به موضوع افزایش شهریه اشاره کرد و گفت:‌ همسر بنده دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد است و خودم هم قرار است دانشگاه آزاد بروم و این هزینه‌ها برای ما که بچه‌دار هستیم، بسیار سخت است و شرایط درس‌ خواندن در دانشگاه دولتی را نداریم و می‌خواهیم در دانشگاه‌های آزاد تحصیل کنیم. حال با این شرایط یک نفرمان باید صبر کند و حق تحصیلش را نگه دارد تا یکی فارغ‌التحصیل شود و دیگری بتواند دوباره تحصیل کند.

زهرا عابدی گفت: من یک کارمند هستم و این حجم از هزینه برای شهریه دانشگاه سخت است. به هرحال من باید چه مقدار درآمد داشته باشم تا بتوانم هزینه یک ترم را بدهم. به نظر شما این انصاف که من باید کار کنم و درس بخوانم، از طرفی باید هزینه هنگفتی را  به عنوان شهریه بدهم؟

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.