×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

از رکود تا توسعه ای نامشخص!

سمیه درازی – واحد تولیدی با نام تجاری «سبلان پارچه» از سال ۸۴ وارد عرصه صنعت شد. زمانی که این واحد تولیدی شروع بکار کرد شاید برخی افراد در اردبیل فراموش نکنند که چگونه در جای جای این استان فراخوان جذب نیرو به راه افتاده بود. ازهر کوی و برزن همه برای پر کردن فرم استخدام به این واحد تولیدی که نویدی برای جوانان این منطقه شده بود، روی آورده بودند.

از محلات حاشیه اردبیل شاید در یک کوچه ده ها دختر و پسر که لَنگ هزینه ی روزمره بودند به عنوان کارگر و چرخکار در این مجموعه عظیم شروع بکار کردند اما در فاصله ای نه چندان کوتاه دوباره اردبیل مانند موارد مشابه دیگر، این سرمایه گذار را نیز با اهرم های نامعلوم فشار فراری داد!

گوئی این شهر قرار نیست رشد و صنعتی به خود ببیند تا جایی که از مسئولین وقت این مجموعه شنیده شد که در استان و در آن شرایط برخی افراد اجازه تامین مواد اولیه به این غول عظیم نساجی خاور میانه نمی دادند واین چنین است شهر اردبیل بعد ازاستان شدنش هنوز هم نتوانسته، روح صنعت را در  کالبد خویش ماندگار نماید.

این واحد تولیدی عظیم که در خاورمیانه بی نظیر است متشکل از هفت کارخانه تولیدی پوشاک زنجیره‌ای بوده که چرخه ی کامل تبدیل پنبه به منسوجات و پارچه‌ها را با ظرفیت رسیدن اشتغال برای ۵ هزار نفر داراست . بی تردید اهمیت به صادرات و تبدیل این کارخانه به یک برند جهانی می‌تواند آینده شکوه مندی را برای این بازار آن هم در این گوشه از میهن مان رقم بزند. در حالی که این مجموعه از سالهای اخیر در دست سازمان ورشکستکی وافراد مختلف چرخیده و بوی پیشرفت و توسعه در خود ندیده بود.

با همه ی این احوال «کارخانجات سبلان پارچه اردبیل» علی‌رغم حاشیه‌ها و کش و قوس‌های فراوان در طول یک سال گذشته تا حدود قابل توجهی توانسته مشکلات موجود را برطرف کند و امروز با پشتوانه بانک تجارت دوباره وارد عرصه تولید شده است و برای احیا و رونق دوباره این مجموعه تولیدی مدیران کنونی با جدیت در حال برنامه ریزی هستند تا بلکه بتوانند در این استان غبار رکود را از چهره این واحد تولیدی بزدایند.

فعالیت کارخانه سبلان پارچه بعد از رکود طولانی

حالا این کارخانجات با نام «تجارت دوخت برتر سبلان» وارد عرصه تولید شده اند. به گفته ی مدیرعامل این شرکت در حال حاضر ۹۴۲ نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند و امید است با راه‌اندازی فازهای توسعه‌ای، میزان اشتغال‌زایی این کارخانه به سه هزار نفر هم برسد.

به اذعان اکبر خدامی مدیر عامل این واحد صنعتی میزان تولید کارخانه مذکور به میزان ۳۰ درصد برآورد شده است و در تلاش هستند که با برنامه ریزی منسجم و با طراحی برندهای خاص ظرفیت تولیدی این کارخانه به ۸۰ درصد برسانند.

خدامی افزود: بعد از رکود طولانی در این مجموعه تمام تلاش خود را بکار می بریم تا این کارخانجات با ورود به عرصه ی مد و جذب طراحان و متخصصان روز جهش تولید را رونق و در برنامه ریزی آینده با برند های خاص وارد بازار لباس و پوشاک در کشور و دنیا بشویم.

مدیرعامل شرکت تجارت دوخت برتر سبلان اردبیل تاکید نمود: این کارخانه تولید شلوار جین با برند آراز جین را به تعداد ۵۰۰ هزار عدد در سال رسانده است.

وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون از ۸۶ دستگاه ماشین آلات موجود در این کارخانه ۶ دستگاه فعال است و بقیه نیاز به تعمیر و بازسازی دارند، اضافه کرد: بخشی از ماشین آلات این کارخانه در حال استهلاک هستند و قرار بر این شده با تامین هزینه‌های لازم ماشین آلات کارخانه به تکنولوژی جدید و مدرن مجهز شود.

خدامی با بیان اینکه مدیریت جدید فعالیت خود را از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شروع کرده است، گفت: در حال حاضر خط یک ریسندگی، مقدمات بافندگی با ظرفیت تولید ۷۰ درصد فعال است و ظرفیت تولید خطوط دیگر هم خالی است.

وی همچنین از جذب ایده های فناورانه و نوآورانه در این واحد صنعتی خبرداد و یادآور شد: این کارخانجات سنبل طبیعت در استان است و این مجموعه از ایده های نو و فناورانه در زمینه مد و تولید استقبال می کند.

مجتمع کارخانه‌ای سبلان پارچه شامل هفت کارخانه تولیدی پوشاک زنجیره‌ای در سال ۸۶ راه اندازی شد، این واحد بزرگ تولیدی چرخه کامل تبدیل پنبه به نخ و نخ به انواع منسوجات و پارچه‌ها را داراست و با صرف یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال  در ابتدا با ظرفیت ایجاد اشتغال برای حدود پنج هزار نفر راه‌اندازی شد اما پس از مدت بسیار کوتاهی این واحد تعطیل شده و تا مرز ورشکستگی پیش رفت.این کارخانه که تا سال ۱۳۹۹ در حالت رکود بسر می برد در حال حاضر با حمایت‌های دولت و قوه قضاییه دوباره فعال شده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.